Opening HoursLuni - Vineri: 11:30 - 20:00, Sâmbătă: 10:00 - 15:00
   Sună

Aparatul dentar pentru adulți – MITURI și ADEVĂRURI

aparatul-dentar-clinica-evydent-bucuresti-pantelimon.jpg
Cu toții ne dorim un zâmbet frumos care să ne dea încredere și care să provoace zâmbete la rândul său. De cele mai multe ori adulții ajung cu greu să intervină în acest sens și să urmeze un tratament ortodontic considerând că aparatul dentar este destinat persoanelor de vârstă mică-medie și în special copiilor. Acesta este un prim pas greșit pe care dorim să îl dezbatem astăzi.

Aparatul dentar adresat adulților. Cui se adresează tratamentul ortodontic?

Zâmbetul nu are și nu trebuie să aibă vârstă, dar aparatul? NICI EL. În ceea ce privește diferențele de vârstă,  trebuie să știți că organismul uman urmărește același ax biologic pentru un timp îndelungat și anume resorbție-apoziție osoasă, astfel încât conceptul de aparat dentar adresat strict copiilor este unul greșit.  Clinica EvyDent recomandă un consult la medicul ortodont pentru că orice adult până în 60 de ani poate purta aparat dentar și orice pacient are dreptul la un zâmbet sănătos.

Aparat dentar inestetic? Soluția: aparatul dentar ’’invizibil’’.

Aparatele dentare pot fi mobilizabile sau fixe. Acestea din urmă sunt folosite, cu predilecție, pentru adulți și pentru tinerii adolescenți. În ceea ce privește vârsta adultă, complianța pacienților este mult mai bună, beneficiile tratamentului fiind cele care trebuie să primeze pe toată durata tratamentului și mai puțin aspectul . Medicina s-a dezvoltat și am înțeles că aspectul nu este însă de neglijat nici în cazul acestora.

Echipa EvyDent e bucuroasă că poate să mulțumească din acest punct de vedere atât copiii cât și adulții și propune soluții ca: aparat dentar ceramic (2500 Ron) cu o culoare și un aspect asemănător dinților, bracket-uri de safir (3200 Ron),  aparate linguale (1100 Ron), toate acestea putând să ofere unui pacient confortul și încrederea dorită. De asemenea, în anumite situații când se optează pentru aparat dentar metalic (2100 Ron), bracket-urile metalice pot fi atașate pe partea interioară a dinților și acesta va fi mai puțin vizibil.

Clinica EvyDent propune a opta pentru aparatele ceramice .

Nu am nevoie de aparat dentar. Adevăr sau…Provocare?

Ești sau nu candidatul ideal pentru aparatul dentar? Pentru stabilirea tratamentului, a necesității acestuia și a aparatului potrivit fiecărui individ în parte,  medicul ortodont va realiza o examinare orală, va sugera realizarea unui examen radiologic, va fotografia și va realiza mai multe amprente astfel încât să elaboreze un plan de tratament potrivit fiecărui pacient. Este de reținut că un aparat dentar  nu are ca prim scop aspectul estetic ci un rol preventiv-curativ si anume previne parodontoza și realizează un aliniament dentar sănătos și de durată.

Aparatul dentar dureros?

Din fericire,  medicina a ajuns la un nivel înalt, pacienții ce urmează tratament ortodontic resimțind cel mult un disconfort. Fixarea aparatului poate dura între 20-40 de minute,  nu necesită anestezie pentru că este nedureroasă, după care pacienții pot resimți un disconfort ușor și o senzație de presiune- ‚”simt o apăsare-tensiune-greutate la nivelul dinților”.Această senzație este normală și înseamnă că bracket-urile își fac treaba și acționează corect,  disconfortul fiind suportabil, iar în cazul pacienților cu o sensibilitate mai ridicată, se pot prescrie medicamente care să calmeze durerea si care să amelioreze această senzație de disconfort.

Un alt lucru ce trebuie discutat este legat de actul vorbirii care poate fi ușor îngreunat inițial în cadrul aparatelor mobile,  însă acest lucru nu va împiedica să duceți o conversație normală și la bun sfârșit, având în vedere că doar anumite sunete pot fi modificate. Reamintim însă că adulții beneficiază majoritar de aparate fixe ceea ce nu va modifica actul vorbirii.

Am lucrări dentare. Aparat dentar eficient sau ineficient?

Aparatul dentar este eficient și în cazurile pacienților cu lucrări dentare. Bracket-urile se pot aplica și pe o coroană din porțelan. Recomandăm realizarea unor coroane provizorii pe durata purtării aparatului, ca apoi să fie înlocuite cu unele din ceramică pentru a nu pune presiune asupra acestora. De asemenea, sugeram că orice lucrare definitivă să fie realizată după scoaterea aparatului dentar când se definitivează ocluzia (mușcătura).

Recomandările doctorilor Clinicii EvyDent:

Pentru a te asigura că ai un zâmbet sănătos sau poți construi unul,  medicii clinicii EvyDent împreună cu Domnul doctor ortodont Vlad Țucra, sunt aici pentru orice întrebare, consult sau tratament.  Afectarea dinților poate fi prevenită. De aceea suntem gata să vă ajutăm.

Pentru consultație puteți suna la nr. de tel : 0725535014 sau puteți folosi formularul online: https://clinica-evydent.ro/contact/programeaza-te-online/

Trimite o întrebare